Асфалт и асфалтиране, просто е невъзможно да си представим съвременните градове и магистрали без асфалтовите настилки. Асфалтът може да се нарече един от най-популярните строителни материали.

Има много видове и марки асфалтови смеси, нека се опитаме да разберем това разнообразие. Колкото до нашата услуга за асфалтиране, в останалите места в сайта пише за услугите ни, а тук разказваме истории …

Почти всеки вид асфалтобетон се състои от следните компоненти:

 • битум;
 • строшен камък;
 • пясък;
 • минерален прах, който се произвежда от варовик и други органични отлагания.

В зависимост от пропорциите на тези компоненти, асфалтът е разделен на три марки, съгласно GOST 9128-2009:

 • съставът включва пресев пясък, чакъл, минерален прах, битум. Тази марка е разделена на плътни асфалтови смеси A, B, D, висока плътност, трошен камък, силно порест (топъл и студен), Bx, Bx, Gx и порест.
 • пясък, битум, развалини, минерален прах, раздробяване. Видове: силно порест пясъчен, плътен A, B, C, D, D, порест, Bx, Bx, Gx, Dx.
 •  пресяване на трошене, минерален прах, битум, пясък. Видове: плътни B, C, D, D.
асфалтиране

асфалтиране и полагане на асфалт

Що се отнася до обозначенията на буквите, те помагат да се определи колко чакъл или пясък се съдържа в асфалта:

 • И – натрошен камък около 50-60%.
 • B – чакъл или развалини 40-50%.
 • В – чакъл или развалини от 30-40%.
 • P – максималното съдържание на пясък от пресяването на раздробяването е 30%.
 • D – до 70% от съдържанието на естествен пясък или смес от естествени пясъци чрез раздробяване.

В зависимост от максималния размер на зърното на съдържащите се минерални компоненти, асфалтовата смес може да бъде:

 • Дребнозърнест. Размерът на частиците в този случай варира от 5 до 15 mm. Повърхността е особено гладка. Такъв асфалт често се използва на спортни площадки и прилежащи площи.
 • Среднозърнест. Размерът на частиците е средно 25 mm. Идеален е за площади и градски улици.
 • Едрозърнест. Зърната могат да достигнат 40 мм. Тази смес се използва по селските пътища, където често карат камиони.
Асфалт

Асфалт

За видовете асфалт

Що се отнася до видовете два са основни:

Студен асфалт . Всъщност е топло, температурата може да бъде около 80 ° C. Това е смес за всякакви метеорологични условия, използвана за ремонт на магистрали. Студеният асфалт, който може да се използва при ниски температури, е по-лесен за работа, не се изисква специално оборудване.

Той се съхранява и транспортира в чували и просто се изсипва в яма, от която са отстранени всички замърсители и са обработени ръбовете. Студеният асфалт се уплътнява и след това се поръсва с пясък или циментов прах, така че сместа да не е върху колелата на преминаващите автомобили.

Горещ асфалт . Температурата му надвишава 120 ° C, така че е необходимо специално оборудване, валяк, а самата смес се доставя до мястото на полагане на покритието от самосвали и буквално се излива на магистралата. Ако студен асфалт обикновено се използва за ямкови ремонти, топъл асфалт се използва за пътно строителство или основен ремонт.

Летият асфалт сега е широко разпространен в Европа . В Русия се използва много по-рядко, тъй като изисква специално оборудване за полагане, а именно покритието е по-скъпо. Междувременно отлятият асфалт има много предимства, въпреки факта, че неговият състав почти не се различава от обичайния.

Благодарение на специалната технология на полагане, отлят асфалт позволява да се извършват всички работи по-бързо. Лятият асфалт се нагрява до 250°C, той е много течен и равномерно разпределен по повърхността, т.е. валякът не е необходим. Освен това, лятият асфалт е безвреден, издръжлив, устойчив на деформация, използва се целогодишно.

Сред другите видове асфалтова настилка може да се разграничи цветовата смес . Това е много удобен начин за подчертаване на спирки, велосипедни пътеки, паркинги, пешеходни и други зони. В оцветената асфалтова смес се използва избистрен битум заедно с оцветяващия пигмент.

Отличава се и гумен асфалт . Както подсказва името, той съдържа гумени добавки, които не позволяват на водата да попадне вътре в павираната площ. По-здравият, по-издръжлив гумен асфалт е по-скъп поради допълнителни добавки.

Има и пластмасов асфалт , който става все по-популярен поради евтиното производство и други характеристики. Към тази смес се добавят до 20% рециклирана пластмаса.

Има и сулфониран асфалт, който се използва в сондажната индустрия, вторичен, т.е. създаден от вече използвана настилка, пясъчен за тротоари и тротоари, естествен, който е направен от петрол и съдържа до 50% нефт.

За подови настилки в промишлени помещения най-често се използва течен или мек асфалт.

Специалната технология на полагане позволява да се създаде щампован асфалт, който прилича на тротоарна плоча или тухла, се отличава с атрактивен външен вид. За да се създаде щампован асфалт, той се нагрява със специално инфрачервено оборудване, докато стане пластмасов.

След това гъвкавите метални печати придават желаната форма, грундират, почистват повърхността и след това нанасят устойчив на боя полимерен състав.

За нас и асфалтирането

Знаем как да полагаме качествено асфалт на пътища, а и да се справим с асфалтиране на улици, асфалтиране на тротоари. Може да разчитате на нас и за асфалтиране на алеи, асфалтиране на дворове и асфалтиране на паркинги.

Когато имате нужда от надежден партньор, за изпълнение на проект включващ завършащ етап с асфалтиране, може да се обърнете към нас.

Да, ние не разполагаме с голям собствен парк, но това е така и с голяма част от фирмите в транспорта, логистиката, строителството. Когато имаме по-голяма поръчка ние наемаме от специализирани фирми самосвали, валяци, кранове, багери, къртачи – изобщо цялата ни необходима механизация.

Контакти

Телефон: +359888726208
Ел. Поща: sofia@hadess.eu

Работно време на офиса
от 09 – 17,30 часа
Понеделник до Петък

ул. Цар Симеон № 164,
град София, п.к. 1303

валяк за асфалтиране на „Хадес Ес“

Задайте ни въпрос

Бързо запитване за асфалтиране

  За нас

  „Хадес ЕС“ е специализиран в услуги, за асфалтиране в София. Нашите служители притежават богат опит в услугите по асфалтиране на на обекти с различен характер. Знаем как да полагаме качествено асфалт на пътища, а и да се справим с асфалтиране на улици, асфалтиране на тротоари.

  Може да разчитате на нас и за асфалтиране на алеи, асфалтиране на дворове и асфалтиране на паркинги.

  асфалтиране

  Важна информация

  „Хадес Ес“ е демонстрационен сайт!

  Уеб сайтът, който разглеждате е създаден с цел оптимизация за търсещи машини (SEO) и не предоставя каквито и да било услуги във физическия свят.

  Единствената роля на този уеб сайт (hadess.eu) е да спомогне в работата на уеб студиото, за да класира на по-предно място сайтове на наши клиенти.

  Молим да ни извините за причиненото неудобство, ако сте опитали да получите услуги за асфалтиране разглеждайки този уеб сайт.