Полагане на асфалт

Полагане на асфалт на дворове, паркинги, часни алеи, тротоари и обществени пътища – предлагаме пълен набор от услуги, за асфалтиране. Асфалтът се използва като настилка в съвременната урбанизирана среда по ред причини. Асфалтовите настилки са издръжливи и устойчиви на капризите на природата повече от бетонът, по-практични са от чакълът и още и още … Поради своите физични и химични свойства и характеристики, този материал набира все по-голяма популярност всяка година.

Както знаете, експлоатационният живот на материала и качеството на пътищата ще зависят от правилната подготовка и полагане на асфалт. Малките пътеки и входове на жилищна сграда също често са покрити с асфалт. В тази статия ще говорим за асфалтиране, в смисъл за полагането на асфалт и неговите особености.

За удобство, ще разделим процесите за полагане на асфалт на няколко етапа. Първо – подготвителният етап. Те включват земни работи и подготовка на платното. Едрозърнест асфалт (KZ-7) се нанася върху уплътнената смес от натрошен камък и пясък, получена по време на подготвителния етап и се уплътнява със специален валяк. След полагането му, финозърнест асфалт се нанася на слоеве (като правило е B10).

Първо се оценява целият обхват на работата, изготвя се оформлението на пътеките, изходите и входовете. Проверява се местоположението на подземните комуникации, събира се информация за особеностите на района. Всичко това се прави за правилното изчисляване на дренажната система, за да се избегнат проблеми с изхвърлянето на отпадни води. Вижте дали наблизо има големи дървета, чиито корени могат да пораснат в бъдеще и да повредят пътната настилка.

Разходи за асфалтиране

По време на началните етапи на асфалтирането, се налага работа с помощта на специално оборудване (булдозери, багери), за отстраняване на горния слой на почвата. Разбира се освен почва може да има камъни, чакъл, останки от ранни настилки като плочки. Така или иначе – теренът трябва да се подготви за асфалтирането.

Дълбочината на отстраняване на почвения слой се влияе от много фактори. На първо място, това е предназначението на пътното платно. Ако искате чрез полагане на асфалт, да направите пътека (асфалтова плоча), тогава 25 см отстранена почва ще са повече от достатъчни. Като цяло дълбочината на отстраняване на почвата е в пряка зависимост от планираното натоварване на пътя. Колкото по-голямо е, толкова по-дълбоко трябва да копаете яма.

Не забравяйте, че по време на дъжд водата не трябва да е върху пътната настилка или под нея, а да се натрупва в дренажната система. Целият отстранен слой почва се отстранява от мястото на пътните работи. В противен случай по време на дъжд водата ще отмие почвата, която по-късно ще бъде в дренажната система и ще запуши дренажа. За да уплътните чакълената основа, трябва да вземете валяк.

За да поставите асфалта успешно, трябва да положите солидна основа. За основата е възможно да се прилагат пътни плочи (твърда основа) или развалини, пясък, чакъл (нетвърда основа). При ниско натоварване на пътя вторият вариант на основата ще се доближи. На мястото на входа се изсипва натрошен камък фракция 60 (слой с дебелина 15 см). Ако пътеката е пешеходна, тогава дебелината на насипа от 8-10 см е доста подходяща. Изсипете натрошен камък се уплътнява, уплътнява и се разпределя равномерно. Върху уплътнения слой от едър трошен камък се полага гранитогрес с дебелина 20 мм и дебелина 10 см. Върху самия връх се полага слой речен пясък. За увеличаване на здравината на полагането се пълни с вода.

Полагане на асфалт

полагане на асфалт

полагане на асфалт

При полагане на асфалт е важно подготвителният слой, той обикновено се уплътнява с помощта на вибрационни плочи или специални пързалки. Срокът на експлоатация на асфалтовото покритие и неговата издръжливост ще зависят от качеството на основата.

При издигане на основата за асфалтова настилка понякога се използва стоманобетонна плоча или основа от монолитен бетон. Такива асфалтирани (цената ще бъде много голяма) пътища са в състояние да поддържат теглото на натоварения самосвал и дори на самолета. Обикновено на пистите в областта на самолетостроенето се правят асфалтови пътища с основа от стоманобетон.

За да намалите разходите, можете да използвате счупени камъни (тухли) вместо стоманобетон. Но при полагане на такъв маршрут е необходимо основният материал да има висока плътност. Това полагане на асфалт (цената ще бъде много по-ниска) също ще бъде здраво и ще може да издържи на тежки товари. Целият комплекс от подготвителни работи е включен в услугата „Полагане на асфалт“.

Следващият етап е полагането на асфалт . Това ще изисква асфалтополагане. При създаване на тясна пътека асфалтът се излива с лопата и се уплътнява от вибрираща плоча. Между другото, асфалтовото покритие е необходимо да се кондензира с помощта на самоходни или ръчни устройства веднага след неговото напълване и разпределение.

Що се отнася до цената, можете да разберете пълната гама от услуги за „Полагане на асфалт“, а цената може да обсдите с нас след запитване в електронен вариант в страницата ни за контакти или по телефона.

Контакти

Телефон: +359888726208
Ел. Поща: sofia@hadess.eu

Работно време на офиса
от 09 – 17,30 часа
Понеделник до Петък

ул. Цар Симеон № 164,
град София, п.к. 1303

валяк за асфалтиране на „Хадес Ес“

Задайте ни въпрос

Бързо запитване за асфалтиране

  За нас

  „Хадес ЕС“ е специализиран в услуги, за асфалтиране в София. Нашите служители притежават богат опит в услугите по асфалтиране на на обекти с различен характер. Знаем как да полагаме качествено асфалт на пътища, а и да се справим с асфалтиране на улици, асфалтиране на тротоари.

  Може да разчитате на нас и за асфалтиране на алеи, асфалтиране на дворове и асфалтиране на паркинги.

  асфалтиране

  Важна информация

  „Хадес Ес“ е демонстрационен сайт!

  Уеб сайтът, който разглеждате е създаден с цел оптимизация за търсещи машини (SEO) и не предоставя каквито и да било услуги във физическия свят.

  Единствената роля на този уеб сайт (hadess.eu) е да спомогне в работата на уеб студиото, за да класира на по-предно място сайтове на наши клиенти.

  Молим да ни извините за причиненото неудобство, ако сте опитали да получите услуги за асфалтиране разглеждайки този уеб сайт.