Какви компоненти включва асфалтобетона

Какви компоненти са включени в асфалтобетон, какви са основните характеристики на готовия материал? В днешния материал ще разкажем подробно за това.

В днешния материал ще говорим за асфалтобетона, който е изключително важен материал, често използван както по нашите пътища, така и в тези в цяла Европа.

Приготвен материал: течен, подвижен, лесно разпределен върху основната повърхност. Изравнява се ръчно или чрез специален монтаж. Излятият материал при охлаждане образува здраво и издръжливо покритие, което се отличава с: висока водоустойчивост, устойчивост на напукване, екологичност, устойчивост на високи температури. Не се разрушава от излагане на сол или други агенти против заледяване. Летият асфалт често се използва при изграждането на мостове, поради способността му да издържа на динамични натоварвания. Друго предимство на този материал – възможността за полагане през зимата – при температури до -10 ° C. Срокът на експлоатация на покритието – 20 и дори 30 години без ремонт, ако технологията на приготвяне и полагане на сместа не е била нарушена .

Каква е технологията на полагане на асфалт?

Работата се извършва при температура на материала + 190… + 250 ° C. Именно такава висока температура в комбинация със специалните пропорции на компонентите осигурява течливостта на сместа, която в горещо състояние наподобява мастика. Вискозните свойства на битума се намаляват или увеличават от полимерен минерален прах. Подобряването на свързващите характеристики на битума е необходимо при изливане на покрития, предназначени да издържат на големи натоварвания.

Възможно е да се обслужва пътна настилка след 12 часа след изливане на материала. Колелата не се плъзгат по излятия асфалтобетон дори при дъжд. Руските строители на пътища в някои случаи увеличават степента на сцепление на гумите с пътната настилка чрез специална технологична техника. В излятата, но все още не втвърдена топла смес се потапя трошен камък с фракция 5-10 мм. Това действие също така предпазва пътната настилка от повреда от гума с шипове.Важно предимство на технологията за използване на лят асфалтобетон е възможността за полагането му върху неравни повърхности, зони със сложна конфигурация, върху стара пътна настилка.

Съставът на лят асфалт включва същите компоненти като състава на класическия асфалтобетон, но пропорциите са различни:

 • свързващо вещество – битум, 8-10% от общата маса;
 • пълнители – натрошен камък и пясък, фракцията на натрошен камък се избира в зависимост от планираните работни условия;
 • минерален прах (20-30%);
 • повърхностни добавки.

Кои сме ние и какво предлагаме?

Асфалтиране в София е основно място, където нашата компания развива дейността си. Можем да се похвалим, че че сме в състояние да осигурим подходящи услуги с най-високо качество, бързо и на изгодна цена за клиента. Ние предлагаме богат набор от услуги, така че имаме предложения както за корпоративни клиенти, така и за физически лица.

За да се извърши асфалтирането е необходимо да се свърши като минимум следното:

 • Чакълиране – първо се полага чакъл (натрошен камък), който се полага върху повърхността;
 • Самият асфалт;
 • Валяк, чиято маса трябва да бъде достатъчна за уплътняване на материала до желаното ниво.

В зависимост от това колко е дебел положеният асфалт, се използва и сътветния размер (и със съответаната маса) валяк.

Трябва да се отбележи, че колкото по-тежък е валякът, толкова по-висока е плътността на асфалта. Плътният асфалт е по-издръжлив и може да издържи на въздействието на високо налягане. И още информация, за нашата услуга за асфалтиране в София – столицата на страната.

Очаквайте скоро: Възможно ли е ръчно изравняване на асфалтова смес при асфалтиране?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Контакти

Телефон: +359888726208
Ел. Поща: sofia@hadess.eu

Работно време на офиса
от 09 – 17,30 часа
Понеделник до Петък

ул. Цар Симеон № 164,
град София, п.к. 1303

валяк за асфалтиране на „Хадес Ес“

Задайте ни въпрос

Бързо запитване за асфалтиране

  За нас

  „Хадес ЕС“ е специализиран в услуги, за асфалтиране в София. Нашите служители притежават богат опит в услугите по асфалтиране на на обекти с различен характер. Знаем как да полагаме качествено асфалт на пътища, а и да се справим с асфалтиране на улици, асфалтиране на тротоари.

  Може да разчитате на нас и за асфалтиране на алеи, асфалтиране на дворове и асфалтиране на паркинги.

  асфалтиране

  Важна информация

  „Хадес Ес“ е демонстрационен сайт!

  Уеб сайтът, който разглеждате е създаден с цел оптимизация за търсещи машини (SEO) и не предоставя каквито и да било услуги във физическия свят.

  Единствената роля на този уеб сайт (hadess.eu) е да спомогне в работата на уеб студиото, за да класира на по-предно място сайтове на наши клиенти.

  Молим да ни извините за причиненото неудобство, ако сте опитали да получите услуги за асфалтиране разглеждайки този уеб сайт.